SKRIVEKURS
med MiRee Abrahamsen

 

Grimstad bibliotek/ 
Del 1/ Torsdag 2. august/ kl 12.30 -ca 15.30
Del 2/ Fredag 3. august/ kl 12.30 - ca 15.30

 

Hvordan blir teksten min bedre? Hvordan kommer jeg overhodet i gang?

Skrivekurs med forfatter MiRee Abrahamsen.

Grimstad bibliotek/ 
Del 1/ Torsdag 2. august/ kl 12.30 -ca 15.30
Del 2/ Fredag 3. august/ kl 12.30 - ca 15.30

Mange har en historie de vil fortelle, noen har begynt. Ofte er det små detaljer, små grep som løfter en god tekst. Av og til kan redningen ligge i umiddelbar nærhet, av og til må man grave dypere. B. MiRee Abrahamsen holder et intensivt kurs, der hun deler konkrete skriveteknikker som kan forbedre en tekst, uavhengig av sjanger. Deltakerne får testet noen av teknikkene på kurset. Abrahamsen utfordrer sansene i kreative oppgaver, og gir tips til den som sitter fast i en skrivesperre. Det vil også være anledning til spørsmål. Det trengs ingen forkunnskaper for å delta. Ta med penn, papir eller PC. 

MiRee Abrahamsen har holdt en rekke kurs for barn, unge og voksne, både innen skjønnlitterær sjanger, så vel som journalistikk og sakprosa. Hun har gitt ut seks egne bøker, deriblant de kritikerroste romanene «Det ville østen» og «Nød hjelp», og kommer snart med to nye bøker. På dette skrivekurset, vil hun gjennomgå noen kreative og svært nyttige teknikker og råd som både er starthjelpere og ideer til hvordan teksten med enkle grep kan bli bedre. Deltakerne får selv teste hvordan man kan bruke noen av disse rådene i praksis - dessuten får deltakerne testet sanseapparatet sitt. Ingen forkunnskaper er nødvendig. Ta med penn og papir/ PC.

Kursene til MiRee Abrahamsen pleier å være fulltegnet og få svært gode tilbakemeldinger.

Pris: Festivalpass 600 + kursavgift kr 400
Kjøpes på Grimstad kulturhus eller i døra. Meld deg på under - eller møt opp!

Velkommen!
 


SLAMPOESI WORKSHOP

Er du mellom 16 og 23? Meld deg på workshop i slampoesi!

Tips en venn! Hyggelig om du deler budskapet :)

SLAMWORKSHOP/ GURO SIBEKO & MARIUS ABRAHAMSEN
Kl 12.30 Grimstad bibliotek/
Først til mølla/ Ungdom 17-23/ Gratis

I år inviterer Ibsen- og Hamsun-dagene Sørlandets Litteraturfestival ungdommer til en fire timers gratis slam-workshop, som munner ut i en egen slampoesiscene, midt i byen! 

DU TRENGER IKKE KUNNE NOE OM SLAMPOESI FRA FØR.

 

pexels-photo-264635.jpeg

Leder 2018

 
av   Torborg Igland , Festivalsjef

av Torborg Igland, Festivalsjef

 

Da jeg var 18 dro jeg på en togreise. I bagasjen lå Pan av Knut Hamsun. Den var tynn og lett nok. På det tidspunktet hadde jeg ikke lest noe av Hamsun. Etter den turen leste jeg det meste.

En liten generasjon senere tok jeg fram Pan på nytt. Sånt kan man fort angre på. For man kan aldri få tilbake den overveldende følelsen av å oppdage noe nytt. Et helt nytt språk. En ny måte å se verden på.

Det er sagt at kunst er den sprekken du ser verden gjennom. Lar vi oss utfordre mer, ser vi mer.

Pan lærte meg at mennesket er uforutsigbart og fullt av motsetninger. Slik Fluenes herre av William Golding lærte meg om menneskets ondskap, slik Kvinner av Marilyn French lærte meg om kjønn og makt, slik Kristin Lavransdatter av Sigrid Undset lærte meg om å være troende og Ibsens Peer Gynt lærte meg om vårt grunnleggende behov for anerkjennelse.

Uten disse bøkene hadde jeg faktisk sett på verden på en annen måte.

Gjennom dette året har fortellingen vært en rød tråd for Ibsen & Hamsun forum.

Fortellingene vi omgir oss med, sanne eller usanne, myter og eventyr, klassikere og heltehistorier, religioner og ideologier, blir til sammen fortellingen om oss. Ikke motsetningsfri. Men kanskje sier de likevel noe sant. For hvor kommer de fra? Hva blir vi under deres overbygning? Hvilken livshjelp kan de gi? Og når blir de tvang vi må sprenge oss ut av?

Det er sagt at Hamsun skriver om det udømte mennesket. Selv ble han dømt. For tilknytning til en ideologi som rangerer mennesker etter verdi. 

Det som inntil nylig var byens bibliotek, var i sin tid rettssal og åsted for nettopp dette rettsoppgjøret. I huset hvor det nå arbeides for å etablere et Hamsun-museum, setter vi i år opp en helt ny monolog, med utgangspunkt i rettsprosessen og Hamsuns litteratur. Dette prosjektet er initiert av Ibsen- og Hamsun-dagene og utviklet i samarbeid med regissør og Heddapris-vinner Anne-Karen Hytten. 

Slik ønsker vi å gi plass til begge fortellingene om Knut Hamsun, både den om han som gjennom litteraturen lærte oss om menneskets kompleksitet – og den om han som lot seg forføre av en menneskefiendtlig ideologi. Begge er nødvendige å fortelle. Begge sier noe om oss.

Velkommen til Ibsen- og Hamsun-dagene 2018!

 

1. - 4. AUGUST  

collage18.jpg

Slampoesi, beatband, forfatterbesøk, utstillinger, litterære samtaler, skrivekurs, forestillinger, litterære byvandringer og mye mer:

 

 

Onsdag 1. august
 

Åpning 18.00: ORDFØREREN OG DIREKTØREN VED ARKIVET – Ulyd i poesi: POESI OG MUSIKK, MIREE ABRAHAMSEN & ARNE KJELSRUD MATHISEN – Kunstutstilling: FRANS WIDERBERG & NINA SUNDBYE – Solveigs 2. sang 21.00 & 22.00: TEATERINNSTALLASJON (+100, kjøp billett*) – Disse vidunderlige linjer har De skrevet 18.45 & 20.00: HAMSUNMONOLOG/ PILOT (+100, kjøp billett*)
Litteraturquiz på Café Galleri 21.00

*Selve åpningen er gratis. Vi selger derfor ikke dagspass til åpningsdagen onsdag 1. august. For å få billett til de to forestillingene som er satt opp denne dagen, kreves det festivalpass - eller dagspass til torsdag eller fredag. For deg som ikke har dagspass eller festivalpass, selges eventuelt ledige plasser på stedet for kr. 200.

 

Torsdag 2. august


Kunstutstilling fra 11.00: FRANS WIDERBERG & NINA SUNDBYE – Solveigs 2. sang 11.00 & 12.00 & 18.00: TEATERINNSTALLASJON (+100, kjøp billett*) – Disse vidunderlige linjer har De skrevet 15.45 & 17.00: HAMSUNMONOLOG/PILOT (+100, kjøp billett*) – Fortellinger og myter 18.00: JANNE STIGEN DRANGSHOLT & ANNABELLE DESPARD, SAMTALE – Poesi og musikk 19.00: PEDRO CARMONA-ALVAREZ & FRODE GRYTTEN – Om viktigheten av å lese og skrive: ESSAY AV OG MED MIRJAM KRISTENSEN – Samtale: MIRJAM KRISTENSEN & HEIDI MARIE KRIZNIK I SAMTALE – Byen og kunsten 11.30: HARALD STANGHELLE OM NINA SUNDBYES LITTERÆRE KUNST – Sult 14.00: Film av Henning Carlsen, basert på Knut Hamsuns roman (+50) – MiRee Abrahamsen 12.30: SKRIVEKURS (+400, kjøp billett) – På gjengrodde stier over Møllerheia 12.30: Guidet tur i Hamsuns fotspor, med lydbok – Vigdis Hjorth & Alf van der Hagen 20.30: LITTERATUREN ELLER LIVET/SAMTALE – Frode Grytten Beat Band 22.00: KONSERT 

Dagspass kr 350/festivalpass 600

 

Fredag 3. august


Kunstutstilling fra 11.00: FRANS WIDERBERG & NINA SUNDBYE – Solveigs 2. sang 11.00 & 12.00 & 18.00: TEATERINNSTALLASJON (+100, kjøp billett*) – Disse vidunderlige linjer har De skrevet 15.45 & 17.00: HAMSUNMONOLOG/PILOT (+100, kjøp billett*)– Slam-workshop 12.30: GURO SIBEKO & MARIUS ABRAHAMSEN – Guidet tur med lydbok 12.30: PÅ GJENGRODDE STIER – Litterær byvandring 12.30: RUNDTUR MED IBSENHUSET GRIMSTAD BYS MUSEER – Lunsjprogram 11.30: Benedicte Meyer Kroneberg – Ungdommens slam-scene 16.00: SLAMPOESI MED UNGDOM (gratis, meld deg på til Turistkontoret) – Fra idé til scene 18.00: PROSJEKT HAMSUN-TEATER – Ingvild Lothe & Jan Kristoffer Dale 19.00: SAMTALE – MiRee Abrahamsen 12.30: SKRIVEKURS (+400, kjøp billett) – På gjengrodde stier over Møllerheia 12.30: guidet tur i Hamsuns fotspor, med lydbok – Verdensmesteren i slampoesi 20.30: EVELYN R. OSAZUWA/ OLVE FLAKNE, EN SLAMPOESIKONERT – Konsert 22.00: DANIEL KVAMMEN 

Dagspass 350/festivalpass 600

 

Lørdag 4. august


Kunstutstilling 12.00-14.00: FRANS WIDERBERG & NINA SUNDBYE – Solveigs 2. sang 13.00: TEATERINNSTALLASJON (+100, kjøp billett*) Kvaløya 14.30: PETTER NORDBY, KÅSERI OM HESNESØYENE – 15.30: MARTHE WANG, FRILUFTSKONSERT – Terje Vigen 17.00: TROND ESPEN SEIM

Dagspass 350/festivalpass 600

Transport til Kvaløya er inkludert i prisen. Buss fra Odden fra kl 13.30.

Bestill billetter her!

 

 

Følg oss også på Instagram og på Facebook, og abonnér på vårt nyhetsbrev.

P-gjengrodde-stier_Fotokreditering-Gyldendal.jpg
 

Se programmet for Ibsen & Hamsun Forum 2018 under. En faglig arrangementsserie I fire deler.