Stjernelag i Ibsen-impro!

Thorbjørn Harr, Helen Vikstvedt og Harald Eia skal ved hjelp av improvisasjonsteater og sitt humoristiske skråblikk se på Ibsens litteratur på en ny måte under Sørlandets litteraturfestival, Ibsen- og Hamsun-dagene, i august. Harr skal dessuten også lese fra Paa gjengrodde stier og spille konsert med sitt nye band Harr&Hartberg.

 

 Foto: Marius Nyheim Kristoffersen.

Foto: Marius Nyheim Kristoffersen.

GRIMSTAD:  - Improvisasjon og teaterlek er noe av det mest populære for tiden, og vi har hentet inn et virkelig stjernelag når vi skal gjøre det hos oss, forteller festivalsjef Torolf Kroglund.

Han har altså fått med seg store og kjente navn som Thorbjørn Harr, Helen Vikstvedt og Harald Eia. Dette blir ”finalen” lørdag kveld 16 august i bakgården på Apotekergaarden.

- Det finnes så mye symbolikk hos Ibsen. Mange enkle bilder som plutselig får en dypere mening. Det er svært effektfullt i teatret. Men det er også en gullgruve for oss som skal tøyse med det, sier Harald Eia, og får støtte fra Vikstvedt og Harr:

- Vi gleder oss veldig til å gjøre dette i Grimstad, i en ekte ”Ibsensk” by.

- Nettopp fordi det Ibsen skrev hadde så høy kvalitet, så krever det at vi også tøyser med høy kvalitet, - og det skal vi prøve å få til, mener Thorbjørn Harr.

- Hvis vi først skal tøyse med Ibsen, så må det et stjernelag til for at det skal bli bra. Og vi er svært opptatt av at det skal være kvalitativt godt, samtidig som vi også er opptatt av nye vinklinger og ikke bare spille ”for menigheten” forklarer festivalsjef Kroglund.

Stjernelaget har for øvrig frie tøyler, og det er sannsynlig at de improviserer seg et godt stykke unna Ibsen også, og blander inn mye annet aktuelt i showet.

 

Thorbjørn Harr skal gjøre flere ting under litteraturfestivalen. Han skal blant annet lese et utdrag fra Knut Hamsuns litterære epilog På gjengrodde stier (en bok som jo ble skrevet her i Grimstad), og han skal spille en konsert med sitt nye prosjekt ”Harr&Hartberg synger Saabye”. Den unge skuespilleren som for et par år siden vant teaterkritiker-prisen er nemlig et stort multitalent. Sammen med Aslak Hartberg (kjent som frontfigur i Klovner i kamp og fra band som YogaFire og Shining etc) har han dannet et band som spiller musikk basert på nyskrevne tekster av den kjente norske forfatteren Lars Saabye-Christensen.

 

Følg med på Facebook-sidene til festivalen og på www.sørlandetslitteraturfestival.no for flere slipp fra årets program. Festivalen foregår fra og med lørdag 9 august og torsdag 14 august til og med lørdag 16 august.

 

Vi stiller gjerne opp for en nærmere prat og spørsmål. Vedlagt er bilder som kan benyttes. NB! : Husk å kreditere vår fotograf; Marius Nyheim Kristoffersen.