Et av hovedstadens mest populære teaterhus skal få oss til å hyle av latter.

Det er for lite kyssing, for lite kjærlighet - og alt for få som ler av den, ifølge teatersjef Nils Petter Mørland (t.h.). Freag 7. august kommer han og de to skuespillerne Mikkel Niva og Ingvild Haugstad fra improteatret Det Andre Teatret i Oslo for å få oss til å le av viktige ting. 

Allerede i antikken improviserte de gamle grekere fram forestillinger.

I nyere tid, på 1960-tallet, var det amerikanske Viola Spolin som tok i bruk improvisasjon og ble grunnlegger av den moderne formen for det som gjennom tiårene etterpå har utviklet seg til improteater, de uplanlagte teaterforestillingene uten fastlagt tekst. Det viktigste prinsippet er kanskje at alle på scenen skal "ta imot et tilbud". Eksempel: Din medspiller sier: "Du har jo alltid vært en outsider, med dine nervøse rykninger". Vel, så må du spille opp til dette og være tydelig asosial, med tydelige "nervøse" rykninger!

De fleste av oss har blitt kjent med improvisert teater gjennom tv-programmer som "Minus manus", "Løvebakken" og "Alt er lov". Men det finnes et eget teater i Oslo som setter opp rene improforestillinger, nemlig Det Andre Teatret, der lillesanderen Nils Petter Mørland er ledende drivkraft. De siste årene har de hatt stor suksess og Det Andre Teatret er blitt et av byens mest populære teaterhus.

Fredag 7. august klokka 20.30 kommer tre skuespillere fra Det Andre Teatret til Apotekergaarden!

Forestillingen på vår festival vil garantert fremkalle noen gode lattersalver!

Foto: Erica Zahl Pedersen

Gro Jareid