Søndag 31. mai kommer Ingvar Ambjørnsen til Kristiansand og Frk. Larsen. 

 

Her kommer han til å sparke mot forlag og bokhandlerkjeder. Dette er en ny måte å kanalisere litteratur på - direkte til publikum, uten mellomledd som forlag og bokhandel.

Selve arrangementet begynner ca klokka 19.15.

Med sin insisterende tro på egen sannhet, krever Ingvar Ambjørnsens litterære karakter Elling igjen sin plass i offentligheten.Nøyaktige hvilke Elling-funderinger vi får høre, gjenstår å se, men Elling skriver blogg - og har sterke meninger om både Yoko Ono, Dalai lama, kjøtt og homofile på trikken. Det vi vet, er at Ambjørnsen kommer med helt nye tekster og at de sprudler av nysgjerrighet og overskudd. 

Dette er back to basic, et litterært prosjekt jeg tester ut direkte til leserne, og et spark til forlagsbransjen og bokhandelkjedene, sier Ambjørnsen. 

Kjedene har laget nye ordninger som gjør at bøker som forfattere har holdt på med i kanskje ti år, kun selges til full pris fra november til mai. Deretter er det fritt frem for dumping og billigpriser. De tar fra oss levebrødet. Jeg kan ikke stoppe den ordningen, men jeg kan gjøre ting på min måte, og det gjør jeg nå: Leserne først, forlaget etterpå! sier forfatteren.

Arrangementet er et samarbeid mellom Ibsen- og Hamsun-dagene Sørlandets Litteraturfestival og Frk. Larsen. 

Inkludert i billettprisen på 350,-  er Frk. Larsens hjemmelagde suppe og Drømmeplassens brød!