Her er årets program i kortversjon med dato og tidspunkter.  
For fyldigere informasjon om hver programpost les på IssuuTorsdag 3. august
 

URFRAMFØRING AV NOVELLE : LARS PETTER SVEEN

Kl. 11.30 Apotekergaarden

SKRIVEKURS - DEL 1 AV 2 : METTE KARLSVIK

Kl. 12.30 Nøgterhedens sal, Café Ibsen

Åpning av kunstutstilling

 ØRNULF OPDAHL / HANNE SOPHIE GREVE

Kl. 17.00 Knut Hamsuns plass/ Grimstad bibliotek

LITTERATUR OG DRAMATIKK : METTE KARLSVIK & ARNE LYGRE

Kl. 18.15 Apotekergaarden

LITTERATUREN OG LESEREN : ALF vd HAGEN & HENNING HAGERUP

Kl. 19.30 Apotekergaarden

ANNE MARIT JACOBSEN &  B. MAURSETH TOLKER INGER HAGERUP

Kl. 21.00 Apotekergaarden


Fredag 4. august

 

URFRAMFØRING : INGVILD SCHADE (Lansering)

Kl. 11.30 Andre etasje inne på Apotekergaarden

HØSTENS HØYDEPUNKT/ PRES./ LARS PETTER SVEEN

Kl. 12.15 Andre etasje inne på Apotekergaarden

SKRIVEKURS/ DEL 2 AV 2/ METTE KARLSVIK

Kl. 13.00 Nøgterhedens sal, Café Ibsen

Improteater DET ANDRE TEATRET 

Kl. 19.30 Apotekergaarden

Kilden presenterer : HAMSUN-RAP

Kl. 21.00 Apotekergaarden

Konsert : INGRID OLAVA

Kl. 22.00 Apotekergaarden


Lørdag 5. august

Friluftskonsert / MARTE WULFF 

Kl. 15.30 Plenen på Kvaløya/ Hesnes

Opplesning av Terje Vigen / MADS OUSDAL

Kl. 17.00 Viga på Kvaløya/ Hesnes

 


FOR FYLDIGERE BESKRIVELSER AV PROGRAMPOSTENE :

 

 
programcollage.png
 

Mads Ousdal er årets Terje Vigen-oppleser 

I år holdes festivalen fra 3.-5. august - og årets grand finale blir lørdag 5. august!

Mads Ousdal er kjent fra både film og tv og fra teaterscenen. De siste par årene har han fylt rollen som Peer Gynt på Gålå, og han er nå ansatt på Nationaltheatret. Ousdal er sønn av Sverre Anker Ousdal.  Og ikke bare det! Til friluftskonserten på plenen har vi fått Spelemann-nominerte Marte Wulff! Hun kommer til øya med sin musikerkjæreste - og de holder en nydelig konsert på plenen, med sjøen i bakgrunnen.

Husk: all transport ut til øya, buss fra Grimstad sentrum og båt til øya, er inkludert i prisen.

:::


LITT PRAKTISK INFORMASJON angående transport til Kvaløya og Terje Vigen, lørdag 5. august:

Konserten begynner 1530, opplesningen begynner 17. Transporten ut til øya er inkludert i dagspass og festivalpass. Skal du kjøpe dagspass på øya, gir du bare beskjed om dette på bussen/båten.

BUSSER går i shuttletrafikk til Sandum brygge (Hesnes) FRA KLOKKA 1330 - fra bussholdeplassen ved Oddensenteret i Grimstad sentrum. SISTE BUSS går 1530. Båten går videre fra brygga, og tilbake igjen i skytteltrafikk når opplesningen er ferdig.

 
a51d4d79-f4ba-4e84-9502-d5124ffa9e3c.jpeg

Hvor holdes festivalen?

Ibsen- og Hamsundagene har sin "base" på Apotekergaarden midt i Grimstad. I tillegg har vi kunstutstillinger, skrivekurs og teaterforestillinger i andre lokaler i byen.

Fremføringen av Terje Vigen holdes på Kvaløya, rett utenfor Grimstad, hvor Terje Vigen etter sigende satt ut i sin robåt for å hente sine tønner med korn i Danmark. Til denne forestillingen er det alltid satt opp både busser og båter.

PRAKTISK INFORMASJON angående transport til Kvaløya og Terje Vigen, lørdag 5. august:

Konserten begynner 1530, opplesningen begynner 17. Transporten ut til øya er inkludert i dagspass og festivalpass. Skal du kjøpe dagspass på øya, gir du bare beskjed om dette på bussen/båten.

BUSSER går i shuttletrafikk til Sandum brygge (Hesnes) FRA KLOKKA 1330 - fra bussholdeplassen ved Oddensenteret i Grimstad sentrum. SISTE BUSS går 1530. Båten går videre fra brygga, og tilbake igjen i skytteltrafikk når opplesningen er ferdig.

 

Søk etter hva som helst.....

 
 
 

Kontakt oss

Kontakt oss gjennom e-post ved å bruke feltet til høyre her. Du kan selvsagt spør om hva som helst og vi svarer så godt vi kan.

Du kan også kontakte oss gjennom våre Facebooksider og vi anbefaler å abonnere på vårt nyhetsbrev for å være oppdatert på hva vi holder på med.

 
 
Navn *
Navn
 
 
 

Takk til våre sponsorer:MTMzMjU1NjI2MDY2MjY5NDU4.jpg
 

Ibsen- og Hamsundagene - Sørlandets Litteraturfestival, er nå en helårsfestival med  arrangement gjennom hele året.  Hovedprogrammet vårt er fremdeles i august, men programmet for våren 2017 får du her:

 
 

Tirsdag 31. januar

"Life is a stage" med Mari Maurstad.

Apotekergaarden i Grimstad, klokka 18.


8. mars

Luther fra et katolsk synspunkt. Kjell Arild Pollestad.

Grimstad kulturhus, klokka 19.


Torsdag 30. mars

Fra jorden roper blodet - Markens grøde fyller 100! Med Birger Emanuelsen.

 

Knut Hamsuns Nobel-verk Markens grøde er 100 år. Vi markerer det ved å utfordre forfatter Birger Emanuelsen til å skrive et essay med utgangspunkt i verket. 

Markens grøde knytter Hamsun til nazismens Blot und Boden-ideologi. Vandrermotivet, som ellers preger alt annet av Hamsuns diktning, møter sin motsats her. Samtidig er det mer: Er Inger den mest komplekse av Hamsuns kvinner? Og er det ikke påfallende likheter ved Markens grøde og Jernbyrden av Gabriel Scott? 

Emanuelsen har et nært forhold til Markens grøde og har kanskje også latt seg inspirere av verket? Ikke minst gir tittelen på en av hans nyere utgivelser - Fra jorden roper blodet - assosiasjoner til Hamsuns litteratur. Emanuelsen setter også verket inn i vår egen urolige samtid, og med verkets bakgrunn kan det bli både interessant og utfordrende

Apotekergaarden, klokka 19. 
Pris: 100,-    Billetter i døra. Husk kontanter.

 
 

Torsdag 27. april

"Om Vigtigheden af Selvkundskab" - en nøkkel til Ibsen. Med Bjørn Hemmer.

Det er i vår tid så mange "Ibsener" i omløp. Både på teatret og i det som skrives om dikteren og hans verker. Tekstene hans er blitt et slags herreløst gods som driver omkring og fritt kan bearbeides og manipuleres - slik at det ofte kan være vanskelig å få øye på den Ibsen vi mener å kjenne. Litt for ofte kan det se ut som om regissøren mener seg viktigere enn dikteren og hans tekst.

Professor i nordisk litteratur og er av våre fremste Ibsen-forskere Bjørn Hemmer vil ta utgangspunkt i en tekst som den helt unge Ibsen skrev i Grimstad, og trekke opp et perspektiv på det han anser som selve kjernen i forfatterskapet.

Apotekergaarden, klokka 19.

Pris: 100 kroner
Billetter i døra.

Varmt velkommen!

 


5. mai

Litterær aften med Ingvar Ambjørnsen og Elling-bloggen. I samarbeid med Apotekergaarden,

"Det er mange år siden vi har sett noe til Ingvar Ambjørnsens romanfigur Elling i bokformat, men Elling lever i beste velgående. Han har å begynt å blogge.

For 16 år siden erklærte Ambjørnsen at han var ferdig med Elling. – Jeg trodde virkelig at jeg var helt ferdig med ham, men plutselig så var han der igjen, etter alle disse årene, med sin litt sånn sutrende stemme. Det kom svært overraskende på, jeg var overhode ikke forberedt, sier Ingvar. – Vanligvis tenker jeg at det ikke går an å grave opp gamle lik, men da jeg begynte å få de første livstegnene fra ham, så var han den samme gamle, og jeg kjente ham igjen med en gang. Jeg likte å ha med ham å gjøre igjen.

Elling nærmer seg 60 år, har oppdaget Internett. Han bor nå alene, i en mørk og dyster kjellerleilighet i en bakhage på Grefsen i Oslo. Han er kanskje mer ensom enn noen gang, men han har oppdaget nettet, og har begynt å blogge om stort og smått, sier Ingvar. – Det var på høstparten i 2013 at jeg begynte å få de første bloggene fra ham. Helt plutselig, og absolutt ikke planlagt. Men jeg har jo en ganske rar jobb, og det gjelder jo å være lydhør for det som dukker opp. Han er en like stor nyhetsnarkoman som før, og like interessert i populærvitenskap. Derfor er bloggformatet perfekt for ham. Bloggen til Elling sirkler delvis rundt ting han er opptatt av. Ting han har lest, sett og hørt. Men innimellom er han også mer privat. – Elling er jo like gammel som meg, det betyr at han nå er nesten 60, og da får man en del tanker om sin egen barndom og ungdom – som man ikke har som 32-åring, slik Elling var i den første boken. Uansett – det er sterke tekster han leverer. – De jeg har lest høyt fra bloggen til reagerte mye sterkere enn jeg gjorde selv. De var helt på gråten. Og det er mye humor, lover forfatteren. – Elling skriver gjennomgående morsomme tekster.

Nå kan vi få et meget personlig møte med tekstene. Og forfatteren(e) selv.
Med Ingvar Ambjørnsen denne kvelden har vi journalist og poet Tom Stalsberg som tar rollen som konferansier, følgesvenn og bokbadevakt. Publikum har mildt sagt en interessant og morsom kveld i vente!"

-Apotekergaarden.no

Apotekergaarden, klokka 19.
Pris: 200,- Billetter i døra. Husk kontanter.


 
jetty-landing-stage-sea-fog.jpg

LEDERE

De siste års ledere fra festvialsjefen..

LES LEDERE →

ESSAYS

Samling av essays vi har publisert de senere år. Mer vil komme.

KOMMER

KRONOLOGI

Fullstendig oversikt over tekstlig innhold 

KOMMER

vann.jpg