Forfatterne Hanne Ørstavik og Maria Kjos Fonn har begge skrevet nye tekster spesielt til denne kvelden. Musiker Ingrid Olava har komponert musikk til, og sammen blir det en unik sjanse til å få oppleve noe helt eget fra tre av landets spennende og talentfulle kunstnere. 

Hanne Ørstavik er født i 1969 og debuterte med romanen «Hakk» i 1994. For bøkene sine har hun mottatt både Brageprisen, P2-lytternes romanpris, Sultprisen, Doblougprisen. Hun mottok i 2007 Aschougprisen for hele sitt forfatterskap. I fjor utkom hennes til nå siste roman På terrassen i mørket. Hanne Ørstavik var en av flere forfattere som var sentrale i utgivelsen av den nye oversettelsen av Bibelen i 2011. I etterkant av dette var hun med på Bibeldikt, et litterært prosjekt hvor forfattere skrev dikt i samtale med en bibeltekst. 

Maria Kjos Fonn er født i 1990 og er allerede en av våre spennene unge forfattere. Hun debuterte med novellesamlingen Dette har jeg aldri fortalt til noen i 2014. For denne mottok hun Aschehoug debutantstipend og ble nominert til Tarjei Vesaas debutantpris. I tillegg har hun skrevet tekst til musikk i en lydboksingel gjennom Ferdigsnakka

Ingrid Olava er født i 1981 og er en av våre mest kjente artister. Hun er en begavet vokalist som er anerkjent både kunstnerisk og kommersielt. I 2008 slo hun gjennom med debutalbumet Juliet´s wishes. Ingrid Olava har fått både Spellemannsprisen og Statoil-stipendet. Hun er kjent for en sterk tilstedeværelse på scenen, så her kan vi glede oss!

Å koble musikk og litteraturopplesning er en ny måte å oppleve både musikken og litteraturen på. Konseptet Ferdigsnakka er en kritikerrost produsent -og utgivelsesplattform for såkalte lydboksingler som har høstet stor oppmerksomhet det siste året. Dette konseptet kobler de beste forfatterne og de beste musikerne til et helt nytt format; lydboksingler. Bak dette står Fanfare AS. Ideen er å gjøre tradisjonelle og kanskje i en del sammenhenger trauste høytopplesninger mer spennende og engasjerende.

Kvelden avsluttes med en mini-konsert av Ingrid Olava.

Hilde Elise Sakariassen Bie 

FOTO F.V.: LINDA B. ENGELBERTH, HÅVARD BØHM OG ANDREAS ULVO