Noen kjenner Ibsen sine tekster inn og ut. Andre har enda ikke oppdaget dem for første gang. Om du er blandt de siste, så har du sjansen på årets Ibsen- og Hamsundager.

Å oppleve klassikere er et rituale som slipper oss litt dypere inn i teksten for hver gang. 
Kåre Conradi og Jakob Oftebro tolker Peer Gynt og Terje Vigen på årets festival.

Torsdag 6. august klokken 22 vises Kåre Conradis Peer Gynt-monolog i Catilina i Grimstad kulturhus.
Lørdag 8. august klokka 17 vises Jakob Oftebros Terje Vigen på Kvaløya i Grimstads skjærgård.

Vil du vite hvorfor disse støvete gamle tekstene stadig fascinerer? Hvem Peer Gynt egentlig er. Hva han lyver om. Og hvorfor han skreller løk? 

Og så var det Terje Vigen da. Hva var det egentlig med ham? Var han mer enn underlig og gråsprengt? 

Hver gang jeg leser en av Henrik Ibsen sine tekster, lærer jeg noe nytt om å være menneske. Mange har det sånn. Det er derfor folk aldri blir lei.

Første gang du hører eller leser disse historiene, fokuserer du på hva som skjer. Hver gang du hører historiene om igjen, fokuserer du på hvorfor karakterene handler som de gjør. Å oppleve klassikere, er et rituale som slipper oss litt dypere inn i teksten for hver gang. Litt dypere inn i noe av det som kan være meningen med livet. 

På årets festival skal to av Norges aller fremste skuespillere tolke to av norgeshistoriens aller beste tekster. Lar du være å komme,  vil du aldri ane at du har gått glipp av noe. Tekstene er der, så du kan alltids lese dem senere. Men kommer du akkurat denne gangen, setter deg ned sammen med oss, skrur av mobilen og unner deg selv en analog opplevelse, tør vi love deg at du ikke vil angre. 

Birgit Amalie Nilssen