Arnt Gunnar Tønnesen er ny av året i IHD-styret, og gleder seg til sin første festival som en av de ansvarlige. Venstrepolitikeren er glad i litteratur, og har vært en av dem som iherdig har jobbet for å realisere Grimstads nye bibliotek. Men han er også glad i å reise, blant annet til Ibsens andre hjemland Italia, der Tønnesen ferierte i sommer. I reiselitteraturen finner han en måte å kombinere de to interessefeltene.

Tønnesen anbefaler programposten ”Når reisen selv tar regi”, med forfatter, arendalitt og verdensborger MiRee Abrahamsen. Hun har skrevet flere romaner om sine eventyrlige alenereiser rundt i verden, blant annet til det fjerne Østen. Under Ibsen-Hamsun-dagene i år vil hun fortelle om da hun møtte sjamaner i Sibir, noe hun skriver om i boken ”Sjamanen i stjerneregn”. Det ser Arnt Gunnar fram til.

- Jeg har alltid likt reisefortellinger. De åpner dører ut i verden, til plasser jeg aldri har vært, og trolig aldri kommer, sier Tønnesen. I tillegg til reisebeskrivelsen peker han på det reisen gjør med deg.

- En god reisefortelling åpner også dører innover. Jeg lærer mer om meg selv i møte med det fremmede. Derfor er ”Når reisen selv tar regi”min perle i programmet, avslutter han.

 Her kan du bestille billett og slå følge på reisen til Sibir.

Få beskjed når noe skjer

Hold deg oppdatert om våre arrangementer.
Du får beskjed rett i postkassen om arrangement.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Til forsiden