Program for festivaldagene 5.-8. august

Urfremføring av nye tekster

Skrivekurs

Musikk til tekst

Kunstutstilling

Teater

 

Vi er glade for å kunne ønske velkommen til festival igjen! I år er vi særlig stolte over å kunne by på helt nyskrevne tekster fra fire forfattere: 

 

URFRAMFØRING AV BESTILTE TEKSTER:

Paal-Helge Haugen, en av våre mest fascinerende etterkrigspoeter. Poesien hans er blitt kalt alt fra arkaisk til eksperiementell, fra science fiction til verdenstekst. I år feirer han 70-årsjubileum.

Hanne Ørstavik har mottatt en rekke priser og utmerkelser for sitt forfatterskap, blant annet Brageprisen, P2-lytternes pris, Doblougprisen, Oktoberprisen og Aschehougprisen.

Maria Kjos Fonn er en av landets mest spennende unge forfattere. For sin debut med novellesamlingen Dette har jeg aldri fortalt til noen (2014) mottok hun Aschehougs debutantstipend og ble nominert til Tarjei Vesaas debutantpris.

Annabelle Despard. Britisk-norsk lyriker. Hennes dikt Should you die first ble kåret til et av verdens femti beste moderne dikt om kjærlighet av den engelske avisen The Guardian.

 

TEATER MED NOEN AV LANDETS FREMSTE SKUESPILLERE!

Bare moro med improvisasjonsteateret Det Andre Teatret fra Torshov i Oslo. Om Det Andre Teatret heter det at det er nesten som andre teatre, bare morsommere.

Peer Gynt – Enmannsforestilling med Kåre Conradi. Aftenposten brukte ord som naturalistisk, lyrisk og sårbar om Conradis Ibsen-tolkning.

Terje Vigen på Kvaløya med Jakob Oftebro. Festivalens årvisse høydepunkt. Oftebro var Shooting Star i Berlin i fjor. Han har spilt i storfilmer som Kon-Tiki, Victoria og Skammerens datter. Ibsens episke dikt pleier å samle godt over 600 tilskuere til friluftsscenen på Kvaløya. Scenen er ganske enkelt ei vik på en av de siste bebodde øyene i Grimstads skjærgård. Fjæresteiner og berg er et naturlig amfi.

 

SKRIVEKURS!

Vi har hentet inn den prisbelønte forfatteren Birger Emanuelsen til å holde årets skrivekurs. Drømmer du om å skrive? Bærer du på en historie, men får den ikke ut? Emanuelsen kan lære deg noen knep og gi deg redskaper til verktøykassa. Og masse inspirasjon! Her er det førstemann til mølla som gjelder. 20 plasser. Påmelding til Grimstad turistkontor. PRIS: 350 KRONER.

GOD MUSIKK!

Ingrid Olava. En av våre mest kjente musikere, med både unik kvalitet og bred appell.

Tønes – med band. Kultartist med underfundige tekster og meloditeft.

Elin Furubotn. Musiker og tekstforfatter med visepopfeelgood av høy kvalitet.

Annbjørg Lien. Folkemusiker og felespiller.

 

KUNST – MARKENS GRØDE

Festivalen åpner onsdag 5. august, åpningen av kunstutstilling av Barbro Raen Thomassens verker i Reimanngården i Grimstad. Reimanngården var apoteket hvor unge Henrik Ibsen var apotekerlærling i sin tid. Og utstillingen reflekterer nettopp det apoteket handlet om på den tiden, å finne vekster med virkning. Utstillingens navn er da også Markens grøde.

Folkemusiker Annbjørg Lien spiller og forfatter og lyriker Paal-Helge Haugen åpner utstillingen - og dermed også festivalen.

Vi ønsker dere varmt velkommen til årets litteraturfestival!

 

BILLETTINFORMASJON

Dagspass og festivalpass kan kjøpes ved inngangen på hvert arrangement, eller forhåndsbestilles på billettservice.no /815 33 133. Billetter kan også kjøpes på 7-eleven, Narvesen eller i Billettbua i Grimstad sentrum. Det selges kun dagspass og festivalpass. Kun kontantsalg ved inngangen. Forhåndskjøpt billett veksles i armbånd ved inngangen. 

Dagspass: 250 kroner

Dagspass Kvaløya: 200 kroner

Festivalpass: 400 kroner

Barn og unge under 18 år: GRATIS (dette gjelder ikke Tønes-konserten fredag 7. august, som vil ha 18 års-grense)