

Virker litteraturen?
De to siste årene har vi hatt et tema for festivaldagene. I år gjør vi som Lillehammer og andre litteraturfestivaler og dropper ett hovedtema. Vi har heller flere fokusområder. Det tror vi gjør festivalen mer interessant.

Om hundre år er ikke allting glemt
Talen ved åpningen av ibsen- og Hamsun-dagene 2018. Av direktør ved Arkivet freds- og menneskrettighetssenter, Audun Myhre.

Hvorfor én fortelling og ikke en annen?
Les Siri Hustvedts foredrag Hvorfor en fortelling og ikke en annen?.
Oversatt til norsk av Annebelle Despard.
Teksten vil også publiseres på engelsk.

Per Fuggeli - Siste resept
Kom og se Erik Poppes film om den folkekjære samfunnsrefseren og livsnyteren legen Per Fugelli. Regissøren kommer selv og skal samtale med NRKs tidligere filmkritiker Einar Guldvog Staalesen etter filmen…


Siri Hustvedt
Årets hovedforedrag under Ibsen-og Hamsun Forum - "Flere veier til det ubevisste", holdes av den norsk-amerikanske forfatteren Siri Hustvedt fra New York, i samtale med styreleder Dag G. Aasland.

Mads Ousdal leser Terje Vigen
Mads Ousdal er årets fremfører av Terje Vigen.
Nok en gang på Kvaløya, i den samme bukta Terje Vigen etter sigende satt ut i sin robåt for å hente sine tønner mel i Danmark

Vårprogram 2017
Ibsen- og Hamsundagene er nå en helårs-festival med arrangement gjennom hele året. Hovedprogrammet vårt er fremdeles i august, men programmet for våren 2017 får du her.


Om å le av viktige ting
Det er for lite kyssing, for lite kjærlighet - og alt for få som ler av den, ifølge teatersjef Nils Petter Mørland (t.h.). Freag 7. august kommer han og de to skuespillerne Mikkel Niva og Ingvild Haugstad fra improteatret Det Andre Teatret i Oslo for å få oss til å le av viktige ting.

Hedda Gabler og Teheran
Skuespiller Juni Dahr forteller om erfaringene med oppsetningen av Hedda Gabler i Teheran

Smakebiter for 2016
Her finner du smakebiter av årets program. En kortfattet versjon finner du under her, eller du kan bla i det virtuelle programmet lenger nede på siden.

Agnes Kittelsen leser Terje Vigen
Årets Terje Vigen-oppleser er skuespiller Agnes Kittelsen, som bl.a. medvirket i den Oscar-nominerte norske filmen Kon-Tiki og Max Manus. Hun er også kjent for TV-serier som Halvbroren og Dag.
Poetene kommer!
Fredag 7. august klokka 11 kommer Annabelle Despard , sammen med Paal Helge Haugen til Grimstad.
I Nøgterhedens sal på Café Ibsen presenteres helt nyskrevne tekster - spesielt for Ibsen- og Hamsun-dagene.

Kunsten å kritisere
VIDEO
Litteraturanmelder Silje Stavrum Norevik og teateranmelder Anette Therese Pedersen møttes i Grimstad for å diskutere kunst-kritikkens form og innhold. Er kritikerne for svake? Takler ikke kunstnere kritikk? Og hvor viktig er det med en kritisk offentlighet?

Ibsenske idealer i det flerkulturelle Norge?
Kom og hør Walid Al-Kubaisi om ibsenske idealer i det flerkulturelle Norge anno 2016. Hva kan de gamle storhetene – Wergeland, Bjørnson, Undset, Ibsen og andre – bidra med i dag, både for oss moderne nordmenn og for nye nordmenn fra andre kulturer?

Min kamp til Grimstad
I høst ble Karl Ove Knausgårds mesterverk Min kamp for første gang satt opp som teater, på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Nå kommer stykket til oss som en reading

Rystende, vakkert og vondt
Kirkerommet og musikken tilførte helt egne momenter til fortellingen om Terje Vigen, da Gard Eidsvold sammen med gitarist og komponist Terje Johannesen, cellist Kaja Fjeldberg Pedersen og perkusjonist Jon K. Rosslund fremførte diktet i Fjære kirke torsdag 18. februar.

Å skrive er å se
Det hender at jeg tenker at det er umoderne å skrive romaner. Romanene kommer ikke til å vare, folk vil ikke ha dem lenger, de tar for lang tid å lese, det er noe feil med formatet.

Barbro Raen Thomassen
Ibsen- og Hamsun-dagene 2015 åpner med utstillingen Markens grøde av Barbro Raen Thomassen. Kunsten hennes løfter fram noe som alltid har vært der, men som vi sjelden legger merke til; - skjønnheten og den latente kraften i alle skapte former…