Agnes Kittelsen leser Terje Vigen 

av Torborg Igland

Årets Terje Vigen-oppleser er skuespiller Agnes Kittelsen, som bl.a. medvirket i den Oscar-nominerte norske filmen Kon-Tiki og Max Manus. Hun er også kjent for TV-serier som Halvbroren og Dag. Hun har vunnet to Amanda-priser, beste kvinnelige bi-rolle i Max Manus og beste kvinnelige hovedrolle i Sykt lykkelig


I forkant av opplesningen blir det som vanlig, en hyggelig friluftskonsert på plenen til Odd Pettersen, ved ankomstbryggene. I år er artisten "vår egen" Thom Hell som spiller. Thom Hell har bl.a. vunnet tre Spellemasnpriser og er i tillegg til komponist og sanger også en aktiv produsent for artister som Marit Larsen, Jonas Alaska og Asbjørn Ribe.

Et høydepunkt

Ibsens episke dikt Terje Vigen på Kvaløya i den vakre skjærgården utenfor Grimstad er svært populært og et høydepunkt under de årlige Ibsen- og Hamsun-dagene. 

Inne i Viga - der Terje Vigen etter sagnet satte ut for å ro til Danmark etter tre tønner bygg - står en kjent skuespiller og tolker det eneste diktet som er folke-eie i Norge. Bedre setting får man ikke!

Opplesningene av Terje Vigen har vært en grunnpilar for Ibsen- og Hamsun-dagene. I år går Agnes Kittelsen i fotsporene til gode navn som Ghita Nørby, Samuel Fröler,  Ane Dahl Torp, Jacob Oftebro, Bjørn Sundquist, Anneke von der Lippe og Helge Jordal.

 

Husk kontanter!


De frivillige på øya serverer som vanlig nystekte vafler og kaffe, hvor inntektene går til en god sak! Det går busser fra Grimstad sentrum/Odden-senteret til Sandum brygge. Båt videre.
Bussene går fra Odden-senteret kl. 13.30 og 15.30.

 


 

Årets festivalpass koster 500 kroner. Vanlig dagspass 300 kroner.

All transport er gratis/inkludert i billetten. 

Friluftskonsert ca kl 15.30
Opplesning kl 17.00

Og husk: Det  kun mulig å betale med kontanter.

 

Varmt velkommen til Kvaløya 6. august!