Kon-Tiki-stjerne leser Terje Vigen 

av Torborg Igland

 

Årets Terje Vigen-oppleser er skuespiller Jakob Oftebro, som medvirket i den Oscar-nominerte norske filmen Kon-Tiki. Disse dager er Oftebro brennaktuell i den danske fantasyfilmen Skammerens datter, som ble lansert på kino tidligere denne måneden. 

Shooting star


I 2013 var Jakob å se i den svensk/danske tv- serien Broen 2 på NRK. Han  har også spilt i filmer som Max Manus - og Victoria, som er basert på Knut Hamsuns roman med samme navn. Jakob var norsk Shooting Star under filmfestivalen i Berlin februar 2014.

Uten at man skal legge for mye vekt på det, så har Jakob for øvrig også vært kåret til Årets mest sexy mann i Norge. Han er uansett et av de ”hotteste” navnene blant unge norske skuespillere. Han er dessuten den nest yngste som noen gang har gått på Teaterhøgskolen.  Et morsomt poeng er jo at faren til Jakob, Nils Ole, også har lest Terje Vigen på Kvaløya. Dermed er det første gang i historien at både far og sønn har gjort dette.

"Særdeles vellykket"


I forkant av opplesningen blir det som vanlig, en hyggelig friluftskonsert på plenen til Odd Pettersen, ved ankomstbryggene. I år er artisten Rogalands-visesangeren Elin Furubotn. NRK P1 kalte hennes nyeste plate «særdeles vellykket», og utgivelsen har høstet en rekke femmere på terningen i flere norske aviser. Hun har tidligere vunnet prisen Indie Acoustic Project’s Best CD of 2012 i USA.

Et høydepunkt


Ibsens episke dikt Terje Vigen på Kvaløya i den vakre skjærgården utenfor Grimstad er svært populært og et høydepunkt under de årlige Ibsen- og Hamsun-dagene. 

Inne i Viga - der Terje Vigen etter sagnet satte ut fra for å brødfø sin lille familie, for å ro til Danmark for å hente tre tønner bygg - står en kjent skuespiller og tolker det eneste diktet som er folke-eie i Norge. Bedre setting får man ikke!

Opplesningene av Terje Vigen har vært en grunnpilar for Ibsen- og Hamsun-dagene, og i år går Jakob Oftebro i fotsporene til gode navn som Ghita Nørby, Samuel Fröler,  Ane Dahl Torp, Bjørn Sundquist, Anneke von der Lippe og Helge Jordal.

 

Husk kontanter!


De frivillige på øya serverer som vanlig nystekte vafler og kaffe, hvor inntektene går til en god sak! Det går busser fra Grimstad sentrum/Odden-senteret til Sandum brygge. Båt videre.
Bussene går fra Odden-senteret kl. 13.30 og 15.30.

 


 

Årets festivalpass koster 400 kroner. Vanlig dagspass 250 kroner.
NB. Billetten til Terje Vigen spesialpris, KUN kroner 200. 
All transport er gratis/inkludert i billetten. 

Friluftskonsert ca kl 15.30
Opplesning kl 17.00

Og husk: Det  kun mulig å betale med kontanter.

 

Varmt velkommen til Kvaløya 8. august!