Hun kommer til Ibsen- og Hamsun-dagene for å kåsere. Det kan bli
ærlig og usensurert. Humoristisk. Men også dypt alvorlig.

FOTO: TARAPI.NO

FOTO: TARAPI.NO

Slutt å skamme deg.

Lene Wikander er journalist og blogger og har skrevet flere bøker, blant annet romanene F.A.B (sammen med Beate Nossum) og Salt, som hun ble nominert til Sørlandets Litteraturpris for. Senere har hun også utgitt to fagbøker, den ene om å leve med brystkreft.

Wikander er kjent som en frittalende debattant og samfunnskritiker. Hun har kastet klærne i Dagbladet, sa opp jobben som 30-åring, dro til Jamaica for å skrive bok og presenterer seg selv som dama du aldri har drømt om å bli - singel, barnløs, frilanser, forfatter, skribent, uten å eie nåla i veggen.

Da hun fikk kreft, gikk hun ut mot den generelle forventningen hos folk om at den eneste riktige måten å møte sykdommen på, var å vise positivitet over den berikelsen en slik motgang gir deg. «Å vise svakhet er den største synd og langt på vei kanskje også selve årsaken til hele elendigheten når alt kommer til alt,» skrev Wikander åpenhjertig på bloggen sin. «Jeg ble operert for brystkreft forrige fredag. Det er faktisk skummelt og vondt.»

Lene Wikander vokste opp i Grimstad, og går verken av veien for å riste litt i sørlanderiet og hjembyen – eller andre hun mener trenger et ærlig ord. Hun har framfor alt et budskap å komme med til folk som lar seg styre av hva andre tenker og mener: Slutt å skamme deg.

Og legger til at selv om hun er dama du aldri har drømt om å bli, så tenker hun tanker du burde ha tenkt. 

Kom og hør Lene Wikander fredag 7. august klokka 17, på Apotekergaarden i Grimstad.